כמה זמן מזגן יכול לעבוד רצוף?
מזגן הוא מוצר חשמלי רווח ברוב הבתים בישראל כיום בשל התנאים החמים בחודשי הקיץ והצורך בפינה קרה כשמגיעים הביתה. אבל, חימום ביתי אינו השימוש היחיד של מזגן, במרכזי תעשייה, הייטק, בצבא, ישנם חדרי שרתים ענקיים שדורשים קירור עשרים וארבע שעות ביום וכל ימות השנה. הצורך הזה מעלה את השאלה כמה זמן בעצם מזגן יכול לעבוד רצוף? התשובה לכך היא שזה תלוי באופן השימוש והתחזוקה.
איך שומרים על המזגן? :
אופן השימוש
מזגן הוא מכשיר חשמלי שבנוי לעבוד שעות רבות ברצף אבל עם-זאת עדיין מדובר במכשיר חשמלי ולכן קביעת הטמפרטורה של המזגן קריטית, ככל שנוריד את הטמפרטורה בין 16 ל18 מעולות, היחידה החיצונית תעבוד יותר על מנת להגיע לטמפרטורת הדרישה.
לעומת זאת, כיוון המזגן על הטמפרטורה המומלצת לקירור, שהיא בין 22-24 מעלות, שומר על היחידה החיצונית מבלאי ועוזר למזגן לעבוד לאורך זמן רב. יתרון נוסף שיש לשימור היחידה החיצונית באמצעות קירור בטמפרטורה המומלצת הוא הורדת צריכת החשמל. כאשר היחידה החיצונית עובדת זמן רב יותר עולה צריכת החשמל בבית ואיתה חשבון החשמל, לכן עבודה ממושכת ב-16-18 מעלות אינה משתלמת לצרכנים.
תחזוקת המזגן
לא פחות חשוב מאופן השימוש במזגן הוא תחזוקה נכונה. פילטרים סתומים, בעיות בגז, בעיות במנוע, כל אלו מצמצמים את אורך החיים וכוח הסוס של המזגן. לכן, אם אתם מעוניינים שהמזגן יעבוד רצוף במשך הרבה שעות וישרת אתכם שנים רבות, כדאי פעם בשנתיים לבדוק את המערכת מבחינת גז, סתימות ובעיות במנוע. בנוסף לבדיקות הללו, מומלץ לנקות את הפילטר של המזגן פעם בחצי שנה כדי לשמור על תקינותו.
כל הבדיקות הללו חשובות במיוחד במקומות בהם המזגן נדרש לעבוד ללא הפסקה, כמו חדרי שרתים. תקלות מסוגים שונים במזגן במקומות כאלו יכולות לגרום לנזק רב אשר ניתן היה למנוע בעזרת בדיקות סדורות, ותחזוקה נכונה.
דרכים לזהות תקלה במזגן
- תקלות בגז – הדרך הכי טובה היא פשוט לפנות לטכנאי מזגנים שיגיע אליכם, יחבר צינור לבדיקת לחץ הגז וימלא את הגז במידת הצורך. אם אתם רוצים לוודא שיש בעיה לפני שאתם קוראים לטכנאי, גשו אל מנוע המזגן, שם תראו שני צינורות נחושת, אחד עבה ואחד דק. אם אחד הצינורות קפוא זה מעיד על מחסור בגז ויש תקלה. מחסור בגז יכול לגרום למזגן להפסיק לקרר ולחמם, לקפוא או לטפטופים.
- ניקוי הפילטר – דרך טובה לדעת אם נדרש ניקוי לפילטרים הוא אם נדלקת נורה צהובה מהבהבת במזגן. על מנת לנקות את הפילטר תצטרכו לפתוח את המזגן, להסתכל אם הצטבר אבק ולכלוך, ובמידת הצורך לנקות ביסודיות. מומלץ לנקות את הפילטרים של המזגן פעם בחצי שני לפחות כדי לשמור על תקינות המכשיר.
ישנם עוד כל מיני סוגים של תקלות אותן מסובך יותר לזהות, על כן כדאי לקרוא לטכנאי מזגנים מקצועיים ומנוסים שיוכלו לזהות את הבעיה בקלות.
חברה מובילה בשירותי מיזוג אוויר – אולימפוס
מרכז אולימפוס הוא מרכז מוביל בשירותי מיזוג אוויר, עם ותק רב וצוות מוכשר ומקצועי. המרכז מאגד בתוכו את טובי המהנדסים, החשמלאים, וטכנאי המזגנים כדי לספק ללקוחות שירות מקצועי ואדיב. למרכז ניסיון באלפי פרויקטים של קירור מבנים, מוסדות, מסעדות, משרדים ובתים פרטיים. הניסיון הזה מאפשר למרכז להתאים את מערכת הקירור ערך עקרוני שמוביל אותה הוא התאמת מערכת הקירור לצורך האישי של הלקוח ולחלל בו מערכת הקירור מותקנת.
אולימפוס מעסיקה טכנאים ברחבי הארץ שזמינים בכל יום בשבוע, 24 שעות ביממה. המרכז מבין את הדחיפות של תיקוני מערכות קירור לכן הוא מחויב לעמוד לשירות הלקוח, ובסיום ביקור הטכנאי תמיד תקבלו מסמך אחריות, תוצאה מקצועית, ושירות מהיר.